Kwaliteit

Beroepsprofiel IBCLC

Als lactatiekundige draag ik de internationaal erkende titel IBCLC (International Board of Certified Lactation Consultant).

Dit wil zeggen dat ik een internationaal examen heb afgelegd en mij houd aan de internationaal vastgestelde standaarden. Voor het behoud van deze titel ben ik verplicht om bijscholing te volgen.

Klik hier voor het beroepsprofiel IBCLC

WHO code

Als lactatiekundige IBCLC houd ik mij aan de Internationale Code voor het op de markt brengen van Vervangingsmiddelen voor Moedermelk (International Code of Marketing of Breastmilk Substitutes). Deze code is van toepassing op de marketing (en dus niet het gebruik) van de volgende producten:

  • vervangingsmiddelen voor moedermelk zoals kunstmatige zuigelingenvoeding
  • andere melkproducten die bedoeld zijn als aanvulling, opvolging of vervanging van moedermelk zoals opvolgmelk of groeimelk.
  • flessen en spenen

De WHO code heeft als doel dat ouders zonder invloed van commerciële partijen zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind. Door deze code mag in Nederland geen reclame gemaakt worden voor babyvoeding voor kinderen onder de 6 maanden.

Lees hier meer informatie over de WHO code

Privacy protocol

Als client is het is goed om te weten hoe de lactatiekundige IBCLC met persoonsgegevens omgaat.
Als Lactatiekundige IBCLC werk ik volgens het Privacy protocol van de NVL.

2017-NVL-basiskwaliteitseisen-privacyprotocol

Klachtenprocedure NVL

Ben je niet tevreden? Blijf niet weg maar bespreek waar je mee zit! Samen komen we er vast uit.
Mocht dit niet het geval zijn, bekijk de klachtenprocedure van de NVL.
Daarnaast ben ik ook aangesloten bij het wettelijk vereiste Klachtenportaal Zorg.

Bereikbaarheid

Het lactatiekundige werk doe ik op aanvraag. Als je geen gehoor krijgt, laat dan een bericht achter of stuur een e-mail. Ik neem binnen 24 uur contact op.

Mijn werkgebied voor lactatiekundige zorg is IJmuiden, Velsen-Zuid, Driehuis, Santpoort, Spaarndam, Velserbroek, Haarlem, Overveen, Bloemendaal, Aerdenhout, Heemstede e.o

Openingstijden en contactgegevens vind je hier