Werkwijze

Telefonisch consult

Een telefonisch consult is met name geschikt voor eenvoudige vragen waarbij het niet nodig is dat ik jou, je kindje of een voeding observeer.
Bijvoorbeeld vragen over kolven, bewaren of opwarmen van moedermelk, fles weigeren, medicatiegebruik, of andere algemene vragen over borstvoeding (geven).
Als het niet lukt om het probleem of de vraag telefonisch op te lossen, kunnen we een afspraak maken.

Consult in de praktijk

Wanneer je het prettig vind om niet bij jou thuis af te spreken, kunnen we een afspraak maken in mijn praktijk. Dit is misschien meer haalbaar als je niet meer in de kraamweken zit of je kindje al wat ouder is. Een consult in de praktijk duurt ongeveer 60 tot 75 minuten. Het voordeel van een afspraak in de praktijk kan zijn dat daar de mogelijkheid is om je kindje te wegen. Tijdens het consult nemen we samen een intakeformulier door en bespreken we jouw wensen en/of waar je tegenaan loopt. Als het nodig is observeer ik je kindje en een borstvoeding om meer informatie te krijgen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jullie vraag / probleem. Na het consult krijg je van mij een verslag toegezonden met daarin alle belangrijke informatie en adviezen die we hebben besproken. Bij het consult zit 1 telefonisch vervolg na een paar dagen om te bespreken hoe het gaat.

Consult aan huis

Een consult aan huis is fijn voor jou en je kindje omdat je lekker in je eigen omgeving kunt blijven en niet de deur uit hoeft. Dit kan vooral prettig zijn als je net bent bevallen.
Een eerste consult duurt ongeveer 60 tot 90 minuten en een vervolgconsult 45 minuten tot 60 minuten.
Net als bij het consult in de praktijk nemen we samen een intakeformulier door en bespreken we jouw wensen en/of waar je tegenaan loopt. Als het nodig is observeer ik je kindje en een borstvoeding om meer informatie te krijgen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jullie vraag / probleem. Na het consult krijg je van mij een verslag toegezonden met daarin alle belangrijke informatie en adviezen die we hebben besproken. Bij het consult zit 1 telefonisch vervolg na een paar dagen om te bespreken hoe het gaat.

Prenataal consult

Als je borstvoeding wilt gaan geven, is het zinvol om je daar vooraf in te verdiepen. Zo weet je een klein beetje wat je te wachten staat. Als je specifieke vragen hebt of graag vooraf informatie wilt ontvangen dan is het mogelijk om een afspraak te maken voor een prenataal consult op maat. Dit kan je helpen om met meer zelfverzekerdheid dit mooie avontuur aan te gaan!