Waarom babymassage

Babymassage

Puur contact! Puur genieten…
Voor een leven lang massage plezier!

Waarom babymassage?

Aanraking is een van onze eerste levensbehoeften, zeker voor een pasgeborene. Voor een kind is de overgang van veilig in mama’s buik naar de ‘buitenwereld’ groot. Opeens voelt en is alles anders. Babymassage geeft een kind dat warme, veilige en geboren gevoel waar ze zo naar verlangen. Ook raakt het kind hierdoor makkelijker vertrouwd met zijn eigen lijfje. Huid-op-huidcontact is ook goed voor de melkproductie wat natuurlijk fijn is als je borstvoeding geeft.

Babymassage is genieten voor ouder en kind. Even een heerlijk moment helemaal van jullie samen. Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind en geeft rust en ontspanning wat heel fijn kan zijn in de drukte van elke dag. De massagetechnieken zijn absoluut niet moeilijk om te leren en hebben een groots effect!

Babymassage is voor elk kind fijn maar zeker voor kindjes die wat onrustig zijn en bijvoorbeeld veel huilen, last hebben van kramp, reflux, moeite hebben met slapen etc. Ook voor prematuur (te vroeg) geboren kindjes is babymassage fijn. Vaak hebben deze kindjes in het begin veel contact moeten missen omdat ze bijvoorbeeld in de couveuse lagen. Babymassage kan voor deze kindjes daarom heel fijn zijn en versterkt de band tussen ouder en kind.

Momenteel geef ik zelf geen babymassage cursus. Een leuke online cursus voor thuis is te vinden op: https://www.myhappybaby.nl