Waarom babymassage

Babymassage

Puur contact! Puur genieten…
Voor een leven lang massage plezier!

Waarom babymassage?

Aanraking is een van onze eerste levensbehoeften, zeker voor een pasgeborene. Voor een kind is de overgang van veilig in mama’s buik naar de ‘buitenwereld’ groot. Opeens voelt en is alles anders. Babymassage geeft een kind dat warme, veilige en geboren gevoel waar ze zo naar verlangen. Ook raakt het kind hierdoor makkelijker vertrouwd met zijn eigen lijfje. Huid-op-huidcontact is ook goed voor de melkproductie wat natuurlijk fijn is als je borstvoeding geeft.

Babymassage is genieten voor ouder en kind. Even een heerlijk moment helemaal van jullie samen. Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind en geeft rust en ontspanning wat heel fijn kan zijn in de drukte van elke dag. De massagetechnieken zijn absoluut niet moeilijk om te leren en hebben een groots effect!

Babymassage is voor elk kind fijn maar zeker voor kindjes die wat onrustig zijn en bijvoorbeeld veel huilen, last hebben van kramp, reflux, moeite hebben met slapen etc. Ook voor prematuur (te vroeg) geboren kindjes is babymassage fijn. Vaak hebben deze kindjes in het begin veel contact moeten missen omdat ze bijvoorbeeld in de couveuse lagen. Babymassage kan voor deze kindjes daarom heel fijn zijn en versterkt de band tussen ouder en kind.

Tijdens elke les komen nieuwe massagetechnieken aan bod en worden eerder geleerde technieken herhaald. Daarnaast doen we ook een aantal baby-yoga oefeningen. Tijdens elke les zal er ook een thema worden besproken als krampjes, huilen, slapen en de bijbehorende massagetechnieken. Mocht je zelf behoefte hebben aan een bepaald thema, laat het dan gerust weten! Natuurlijk zijn vragen over borstvoeding en voeding (gezien mijn werk als lactatiekundige en diëtiste) welkom! Verder is het natuurlijk ook gezellig om samen met andere ouders ervaringen uit te wisselen en te kletsen over jullie kinderen en het ouderschap.